Met reeds 15 jaar ervaring in waterbehandeling zijn wij in staat steeds de juiste oplossingen op maat aan te bieden aan al onze klanten. Gaande van gratis water analyses tot het systeem vinden dat best past bij uw noden en behoeften. Wij zijn beschikbaar voor zowel bedrijven als particulieren en onze gespecialiseerde techniekers plaatsten steeds een correct aangesloten installatie. 


Waterhardheid Belgiƫ

Hoe wordt het water verzacht? 

Een water ontharder bestaat uit 3 delen: een harsfles, de sturing en een zoutvat.

De harsfles is gevuld met kleine harsbolletjes, deze hebben de eigenschap om kalk vast te houden. Wanneer er dus kalkrijk water door de harsfles stroomt wordt het kalk opgenomen en komt het onthard water uit de harsfles.

Na zo'n 3000 liter ontkalkt te hebben is de harsfles verzadigd en moet deze gespoeld worden. Dit gebeurd door middel van pekelwater (zoutwater) afkomstig uit het zoutvat. Na verschillende geautomatiseerde spoelcyclussen is het hars terug zuiver en klaar voor de volgende ronde. Het kalkrijke pekelwater wordt dan via de afvoer afgeleid. De sturing is als het ware de hersenen van het toestel en regelt het volledige spoelproces en regeling van het toestel. 

Waarom een ontkalker een investering is?

Verminderd energieverbruik

Created with Sketch.

Kalk is een isolator waardoor er een verminderde energieoverdracht is en dus bijgevolg meer verbruik: hoe meer kalk, hoe hoger de energie rekening.

Minder herstellingen en vervangingen

Created with Sketch.

Een ontkalker in huis verminderd de nood aan herstellingen en vervangingen van uw sanitaire installatie en huishoudtoestellen daar 70% van sanitaire defecten te wijten zijn aan kalk. Denk maar aan verstopte en verkalkte waterkokers, wasmachine en koffiezetapparaat.

Goed voor haar en huid

Created with Sketch.

Een ontkalker zorgt voor een betere gezondheid voor u en uw gezin daar hard kalkrijk water zorgt voor een uitdroging van haar en huid. Ook zult u minder shampoo en zeep moeten aanschaffen.

Uw kleren blijven soepel en behouden langer hun kleur

Created with Sketch.

Dankzij onze ontkalkers worden wasverzachters overbodig en worden uw kleren nooit meer hard na het wassen en blijven ze langer soepel. 

Weg met ongezonde huishoudproducten

Created with Sketch.

Een ontkalker neemt de nood voor ongezonde kalk verwijderende poetsproducten weg, weg dus met ontkalkinsgsproducten die op uw adem nemen of agressief zijn voor uw huid. Dit komt zowel u als uw gezin ten dienste. 

Geen gesleur meer met flessenwater

Created with Sketch.

Met een ontkalker van Aqua Curo vermijd je de nood voor flessenwater, daar zowel kalk en chloor uit uw leidingwater gefilterd wordt. dit is goed voor zowel u, het milieu en uw portemonnee!

Minder poetsen en schrobben

Created with Sketch.

Dankzij onze ontkalkers zult u geen last meer hebben van de lelijke kalkaanslag aan kranen, douche deuren en alles ertussen in. Hierdoor zult u meer tijd hebben voor hetgeen echt belangrijk is, uw familie, vrienden en hobby's. 

Wat uw investering u oplevert?

Door al deze voordelen bespaart u makkelijk tot 600 euro per jaar, waardoor deze investering al terugverdiend is in 2,5 jaar!

Vraag nu uw gratis offerte aan!